Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ομιλούντες τοίχοι

Της Κρυσταλίας Πατούλη
tvxs.gr 13:22 | 17 Ιουν. 2016
Στον ΟΤΕ μια μεσόκοπη γυναίκα από την ουρά, φτάνει στο ταμείο. Θέλω να πληρώσω, λέει, 34 ευρώ έναντι των 104 που είναι σε σύνολο ο λογαριασμός που χρωστάω, και θα τον εξοφλήσω την άλλη βδομάδα, γιατί έχουν καθυστερήσει να με πληρώσουν και μένα.

Πρέπει να δώσετε το 40% του ποσού, της απαντά η ταμίας, για να μην σας το κόψουνε εν τω μεταξύ.
Μα γι' αυτό ήρθα να πληρώσω ένα ποσόν, έναντι, απαντά η συνδρομήτρια του ΟΤΕ, για να μην μου το κόψουνε εν τω μεταξύ, επειδή ο λογαριασμός έχει λήξει από το τέλος του προηγούμενου μήνα.
-Κυρία μου, σας λέω, πως ή θα πληρώσετε το 40% του ποσού, ή θα σας το κόψουνε το τηλέφωνο. Δεν έχει νόημα να δώσετε μικρότερο ποσόν από 42 ευρώ, διότι ούτως ή άλλως θα σας το κόψουν.

Η γυναίκα αμίλητη στραπατσάρει στο χέρι της ένα μάτσο το λογαριασμό με τα λίγα χρήματά της και κάνει επί τόπου στροφή.
Φεύγοντας βλέπω το θολό βλέμμα της που δευτερόλεπτα πριν καθρέφτιζε το κενό του συ-στή-μα-τος μεσα από τα μάτια ενός από τους αντιπροσώπους του, της υπαλλήλου του ταμείου ή αλλιώς ενός κουφού ομιλούντα τοίχου, χωρίς αυτιά, χωρίς μάτια, χωρίς ψυχή.
Γιατί αυτό είναι το σύστημα που υπηρετεί και αντιπροσωπεύει η κάθε ανάλογη υπάλληλος.
Πώς έφτασε να αντιπροσωπεύει το ίδιο το άκαμπτο σύ-στη-μα ένας άνθρωπος;
Ποιοί γονείς έπεισαν κάποτε ένα παιδί(γιατί εκεί μπαίνουν μόνο οι σπόροι), πως οι ομιλούντες τοίχοι είναι ιδανικοί για να ταυτιστείς μαζί τους; Ποιοί δάσκαλοι, ίσως; Ποιοί ίδιοι ολόιδιοι ομιλούντες τοίχοι έχτισαν τούβλο τούβλο αυτό το τέρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.