Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ομόφωνα αποδοκίμασε την ομιλία Τσίπρα η αντιπολίτευση


Φώφη Γεννηματά, Κυριάκος Μητσοτάκης ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός από το Μουσείο της Ακρόπολης, φαίνεται πως δεν άγγιξε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες, με ανακοινώσεις τους, έσπευσαν να κάνουν λόγο -μεταξύ άλλων- για «φιέστες», «υποσχέσεις» και «επικοινωνιακό show» από τον Αλέξη Τσίπρα. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε πως το κοινωνικό κράτος αποτελεί «μοχλός ανάπτυξης», ενώ υποστήριξε ότι ο στόχος για το 2021, είναι η ανεργία να βρίσκεται «στο μισό από ό,τι είναι σήμερα».
Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «έχει πολύ θράσος να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός», καθώς -όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- «εξαιτίας του χάθηκαν 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015-2016». 
Χαρακτηρίζοντάς τον ως «πρωθυπουργό των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής», η Ν.Δ. τονίζει ότι «οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί... Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί». 
Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως οι πολίτες «αδιαφορούν για τις φιέστες και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», τονίζοντας ότι η «ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας... όσα αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει».
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μίλησε για «επικοινωνιακό show» που «έστησε ο κ. Τσίπρας για να επαναλάβει τα χιλιοειπωμένα», για κυβέρνηση «διώκτη των επενδύσεων».
«Με τους εξοντωτικούς φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, με το άδειο κέλυφος του Αναπτυξιακού νόμου, με τις αμφιθυμίες των Υπουργών, το κράτος των ημετέρων, τα εξόχως υφεσιακά μέτρα του μνημονίου. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να φύγουν και οι λίγοι που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.Όσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, ας ρωτήσουν αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ, αυτούς που έχασαν το επίδομα θέρμανσης, αυτούς που θίγει η μείωση του αφορολόγητου...», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννημάτα. 
Το Ποτάμι υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του βρίσκονται «εκτός πραγματικότητας», θέτοντας το ερώτημα «πώς θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα;
Στη σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι υποστηρίζει ότι διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί υπουργών της κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση. Με τέτοια μυαλά, θα συζητάμε διαρκώς για το πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια κι όχι πώς θα πάρουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.