Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σόρος: Καταρρέει η Κίνα...

Σόρος: Καταρρέει η Κίνα - Κίνδυνος για τις παγκόσμιες μετοχέςΚίνδυνος για τις παγκόσμιες μετοχές...
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος ανέφερε πως η οικονομία της Κίνας βρίσκεται σε πορεία που θα την οδηγήσει σε... ανώμαλη προσγείωση, παρασύροντας τις...
παγκόσμιες αποπληθωριστικές τάσεις, ρίχνοντας τις μετοχές και αυξάνοντας τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

"Μία ανώμαλη προσγείωση είναι πρακτικά αναπόφευκτη. Δεν την αναμένω, την παρακολουθώ ήδη", ανέφερε ο Σόρος σε συνέντευξή του στο κανάλι του Bloomberg από το Davos.

O Σόρος ο οποίος έχτισε μία περιουσία 24 δισεκατομμυρίων μέσω στοιχημάτων σε διάφορες αγορές του κόσμου ανέφερε πως τώρα πια στοιχηματίζει ενάντια στον δείκτη S&P 500, τις κυβερνήσεις που παράγουν εμπορεύματα και τα ασιατικά νομίσματα, ενώ αγοράζει ομόλογα δημοσίου. Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας θα επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο ακόμη κι αν οι κατά τόπου εγχώριοι ρυθμιστές έχουν την ικανότητα περιορισμού της κρίσης.

Ο πρώην hedge fund manager ο οποίος τώρα πια ασχολείται με την φιλανθρωπία επιπροστίθεται στις φωνές των επενδυτών οι οποίοι αναφέρουν πως θα υπάρξουν περαιτέρω πτώσεις στις επενδύσεις που κουβαλούν ρίσκο, μετά από το ξεπούλημα που 'έσβησε' παγκόσμιες αξίες μετοχών μέχρι 16 τρισ. δολάρια από τον Ιούνιο και έριξε τις τιμές των εμπορευμάτων σε χαμηλά ρεκόρ εικοσαετίας.

Αν και ο Σόρος δεν έδωσε λεπτομέρειες όσον αφορά τον ορισμό της ανώμαλης προσγείωσης, ανέφερε πως μία πιο ακριβής μέτρηση της κινεζικής ανάπτυξης είναι 3,5% έναντι του επίσημου 6,8% που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου. Υπογράμμισε πως το μη βιώσιμο χρέος της χώρας και η εκροή καταθέσεων αποτελούν σημάδια μίας τέτοιας κατάρρευσης ενώ έδωσε σημασία πως η συγκυρία του συνδυασμού των χαμηλών τιμών πετρελαίου και των ανταγωνιστικών υποτιμήσεων των νομισμάτων ανά τον κόσμο αυξάνουν την πιθανότητα αποπληθωρισμού.

Ο ίδιος ανέφερε πως η επιλογή της αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο ήταν λάθος αφού οι αποπληθωριστικές ανησυχίες είχαν ήδη παρουσιαστεί.
Πηγή: Newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.