Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

"Ο κ. Πολάκης έχασε άλλη μία ευκαιρία νά μήν μιλήσει"...

Δεν είναι αυτή η Αριστερά, κύριε Πολάκη

tvxs.gr Τελευταία ανανέωση 14:59 | 12 Σεπ. 2016
Νικόλ Λειβαδάρη
Εάν η κοινωνική ευαισθησία μετριέται με το πόσα... ξενύχτια έριξε ο καθείς εξ ημών στο προαύλιο του ραδιομεγάρου όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τότε ίσως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μας αναγνωρίζει το δικαίωμα στοιχειώδους κριτικής επί της σημερινής του ανάρτησης στο Facebook.
Κι εάν ο σεβασμός στην – μισθωτή – δημοσιογραφική εργασία δεν αφορά μόνον τους δημοσιογράφους των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και εκείνους που διαπρέπουν με κομματικά ένσημα της Κουμουνδούρου, τότε ο κ. Παύλος Πολάκης προφανώς και οφείλει μια συγνώμη στην δημοσιογράφο του Alpha κυρία Ευαγγελία Τσικρίκα. Την οποία αποκάλεσε «θεραπαινιδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά». Επειδή, λέει, στο παρελθόν είχε αναρτήσει φωτογραφίες της – από επαγγελματικές συναθροίσεις – με τον Αντώνη Σαμαρά και στελέχη της ΝΔ και τώρα τολμά να ερωτά τον πρωθυπουργό «γιατί την απολύει».
Προφανώς, κατά το δόγμα Πολάκη όσοι δημοσιογράφοι τυγχάνει να έχουν αναρτήσει αντίστοιχες φωτογραφίες με τον νυν πρωθυπουργό δεν είναι παρά «λιβανιστήρια του Τσίπρα». Εξίσου προφανώς, το εν λόγω δόγμα λίγο απέχει από το αλήστου μνήμης «δόγμα Μουρούτη». Με βάση το οποίο, ο τότε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Σαμαρά αποκαλούσε δημοσίως «ροζ και πράσινα παπαγαλάκια» όσους δημοσιογράφους της ΕΡΤ δεν είχαν εγγράψει κομματικά ένσημα στη Συγγρού και τους απειλούσε – μέσω twitter – με εξοβελισμό στο πυρ το εξώτερον...

Κι ακόμη πιο προφανώς, το συγκεκριμένο δόγμα μπορεί να είναι προσφιλές στην εκάστοτε εξουσία, δεν είναι όμως καθόλου Αριστερό φίλτατε κύριε Πολάκη.

Εκτός εάν «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», είναι μόνον όσοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης στην ιδιωτική αγορά των media. Και η ζώνη της επαγγελματικής αγνότητας ανήκει ντε φάκτο, εκ γενετής και αποκλειστικά – ελέω ποιού αριστερού Θεού άραγε; - στους συναδέλφους του δημοσίου και των κομματικών εντύπων...


Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.